Welkom bij Sitcon Security BV

Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik (België).
Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik (België).
Klantenservice via e-mail en telefoon:
030-6303631
Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik (België).
Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik (België).
Binnen 0 uur en 00 besteld, vandaag verzonden!
Binnen 0 uur en 00 minuten besteld, vandaag verzonden!

IP camera informatie

Een IP camera is een Internet protocol camera. Dat houdt in dat voor de doorgave van de beelden het netwerk en internet wordt gebruikt in plaatst van een AV, Coax of BNC kabel zoals dat bij gewone beveiligingscamera's het geval is. De netwerk + internetverbinding op de locatie waar de camera is geplaatst wordt gebruikt voor de doorgave van de beelden en kunnen daardoor overal ter wereld worden bekeken.WIFI functionaliteit:
Er bestaan IP camera's die de beelden en eventueel geluid bedraad doorgeven via een UTP kabel, maar er zijn ook draadloze IP camera's. De draadloze IP camera's hebben een WIFI module waarmee de IP cam verbinding maakt met het netwerk zoals u ook met uw laptop verbinding kunt maken met uw WIFI netwerk. Er moet dus wel bij beide varianten een router met internetverbinding op de plek aanwezig zijn waar u de IP camera wenst te plaatsen.

Opnemen beelden IP camera's:
Elke IP camera wordt geleverd met software die op een computer met Windows kan worden geinstalleerd. Via deze software kunt u de camera instellen en de beelden bekijken en eventueel opnemen (op de harde schijf). U hoeft dus enkel ergens een computer neer te zetten met de IP camera software die continue aanstaat als u de beelden wenst op te slaan. Ook is het mogelijk een speciale netwerk recorder (NVR) te gebruiken om de beelden van de IP camera's op te slaan. NVR recorders zijn eigelijk computers die speciaal gemaakt zijn voor het beheer en opslag van IP camera's.  


Sommige IP camera's hebben tevens SD kaart ondersteuning, waarmee het mogelijk is de beelden bij beweging daar tevens op te nemen. Waneer een IP camera deze functionaliteit biedt staat dit op de productpagina vermeld.  

 

Bekijken van beelden op afstand:
Het grote voordeel van IP camera's blijft natuurlijk dat deze camera's uitermate geschikt zijn om vanaf een andere locatie de beelden te bekijken. Nadat u de camera op de router heeft ingesteld kunt u de beelden via een webpagina of via de meegeleverde software op elke computer bekijken. Wanneer de IP camera dus in Frankrijk hangt kunt u de beelden Live in Nederland zien. Ook is het mogelijk om de beelden live op uw smartphone te bekijken. Wel heeft u voor sommige telefoons, zoals de Iphone een bepaalde App nodig die enkele euro's kost.

Pant / Tilt / Zoom control:
Wanneer enkel het Live meekijken niet genoeg is kunt u ook een PTZ (pan/tilt/zoom control) IP camera aanschaffen. U kunt hiermee als het ware rond kijken in de ruimte waar de IP camera geplaatst is.

Alarm functie:
De IP camera's zijn zo in te stellen dat er bij beweging een e-mail wordt gestuurd met een kort filmpje van de beweging, zodat de IP camera's direct dienen als alarmsysteem. Dit kan onafhankelijk van eventuele opname van de beelden werken.

IP camera systeem:
Met de IP camera's wordt altijd software geleverd om de beelden op een computer (Windows) te bekijken en/of op te nemen. Deze software ondersteund 16 IP camera's en u kunt dus zelf uw systeem samen stellen. Wanneer u verschillende IP camera's onderdeel wilt maken van dit systeem adviseren wij u vooraf met ons contact op te nemen of deze IP camera's samen kunnen worden gebruikt. Ook kunt u er voor kiezen een door ons samengestelde IP camera set te bestellen waar alle benodigde accessoires en (NVR) opname systeem bij wordt geleverd.