Welkom bij Sitcon Security BV

Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik (België).
Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik (België).
Klantenservice via e-mail en telefoon:
030-6303631
Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik (België).
Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik (België).
Binnen 0 uur en 00 besteld, vandaag verzonden!
Binnen 0 uur en 00 minuten besteld, vandaag verzonden!

Graden filmhoek per type lens

De verschillen in diameter van de lens in de beveiligingscamera bepaald de hoek die door de CCTV camera kan worden weergegeven. Hoe groter de diameter van de lens hoe smaller en meer ingezoomd de kijkhoek is. De meeste beveiligingscamera´s met vaste cctv lenzen hebben een 3,6 of 6 mm lens. Een 3,6 mm lens is ontworpen om een kijkhoek te geven van ongeveer 72 graden. Wanneer je precies de kijkhoek moet kunnen instellen is het aan te raden een beveiligingscamera te kiezen met een varifocal cctv lens, omdat deze te stellen zijn tussen vaak 2,8 en 12 mm.

 

Varifocal lens:
De meeste beveiligingscamera's die wij verkopen hebben geen vaste lens, maar een verstelbare lens. Dit heeft als voordeel dat de bewakingcamera op meerdere plekken inzetbaar is en u vooraf geen keuze hoeft te maken tussen een antal mm's dat de lens moet hebben. De meeste varifocal lens beveiligingscamera's die wij aanbieden hebben een lens van 2,8 mm tot 12mm of een lens van 4 tot 9 mm en zijn hiervoor voor de meste toepassingen en gewenste filmhoeken geschikt.

Onderstaand zijn enkele voorbeeldfoto´s weergeven die zijn gemaakt van videobeelden van beveiligingscamera´s met verschillende cctv lens groottes. Al de onderstaande foto´s zijn genomen van beelden gemaakt door onze VGA IP beveiligingscameras.

3-6-mm-lens

 

Bovenstaande foto is genomen van videobeelden gemaakt met 3,6 mm CCTV lens (72 graden kijkhoek)

 

6mm-lens

 

Bovenstaande foto is genomen van videobeelden gemaakt met 6 mm CCTV lens (43 graden kijkhoek)

 

12mm-cctv-lens

 

Bovenstaande foto is genomen van videobeelden gemaakt met 12 mm CCTV lens (22 graden kijkhoek)

 

16-mm-cctv-lens

 

Bovenstaande foto is genomen van videobeelden gemaakt met 16 mm CCTV lens (19 graden kijkhoek)

 

Welke cctv lens te kiezen?
Zoals op de verschillende foto's te zien is geven de beveiligingscamera's met een grotere lens een meer ingezoomd beeld. Het is dus belangrijk na te gaan voordat je een beveiligingscamera koopt of je meer een detail of overzicht beeld wilt hebben. Wanneer je gaat voor een beveiligingscamera met een varifocal lens is het mogelijk de diameter van de lens naar wens aan te passen en deze beveiligingscamera's zijn dus het meest flexibel.